[Banner Image]To English page

Instructies voor het plaatsen van slagplaten. (droge methode)

 

****Kijk voor de bescherm folie****

 

Aan een kant van de golpeador zit een transparante plastic bescherm folie. Als deze wordt verwijderd dan komt de adhesie lijm vrij. Voor de XB; verwijder de blauwe folie. Verwijder de folie niet op dit moment maar ga eerst verder met de instructies hieronder!

 

 

Gereedschap benodigd voor het aanbrengen van golpeadores:

 

Fig. 1.Een scherp mes om af te tekenen, schaar om de golpeador op maat te knippen en een plastik spatel , (klein model, normaal gebruikt om lijm aan te brengen, met de tandjes verwijderd.)  Zie fig. 2)

 

De methode die ikzelf toepas om golpeadores te plaatsen is als volgt; (droge methode)

 

Leg de golpeador op het bovenblad ( de beschermfolie nog niet verwijderen!) tussen de kam en de toets. Zorg ervoor dat de beschermfolie naar onder wijst. Teken de buitenzijde van de roset met het scherpe mes voorzichtig af (golpeador tot rozet) of het klankgat (golpeador over de roset) op de golpeador. Knip nu de afgetekende cirkel en de ronding links en rechts van de golpeador uit.Met de schaar gaat dit prima het materiaal is makkelijk te knippen.

 

Om een halve golpeador op een klassieke gitaar te plaatsen; Zorg dat de linkerkant is uitgelijnd tussen B (2) en E (1) snaar.

 

Leg nu de gitaar voor u met de hals aan de rechterzijde.

 

De volgende stap is het verwijderen van de bescherm folie maar niet in zijn geheel! aan de kant waar deze aansluit op de kam. Buig de beschermfolie terug in de richting van de cirkel die u heeft uitgeknipt en houd het geheel met uw rechterhand vast. Plaats nu de kant die tegen de kam komt voorzichtig en zeer nauwkeurig op zijn plaats. Het gemakelijkst gaat dit door de golpeador bijna rechtop te houden en uit te lijnen met de voorkant van de kam. Als hij nauwkeurig is uitgelijnd, druk dan met de wijs vinger van uw linkerhand de golpeador op het bovenblad. Gebruik niet te veel druk. Leg nu de golpeador (de beschermfolie zit er nog gedeeltelijk op) op het bovenblad. Bij de kam is de golpeador verlijmd met het bovenblad en aan de andere kant buigt hij omhoog, vanwege de folie die er nog op zit. Pak nu de plastik spatel en strijk zorgvuldig richting de kam waarbij grijs uitziende plekken worden verwijderd. Begin ongeveer een centimeter vanaf de kam. Werk vanuit het midden naar beide zijden van de golpeador. Draai nu de gitaar ( de hals zit nu aan de linkerzijde) en srijk met de spatel richting klankgat. Bewerk steeds ongeveer een centimeter per keer, begin in het midden en werk naar beide kanten van de golpeador. Als u enkele centimeters heeft aangebracht dan kan de folie iets verder worden verwijderd door er voorzichtig aan te trekken. Verwijder de folie nog niet helemaal! Werk verder richting klankgat tot de hele golpeador is gedaan. Op deze manier aangebracht zit de golpeador perfect vlak en zonder luchtblaasjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(fig. 1)                                                                        (fig. 2)